В Україні створено платформу "Вишкіл" для масової військової підготовки громадян

В розробці проекту брало участь командування ССО ЗСУ. Зараз всі бажаючі можуть записатися на пробний курс з балістики.

Платформа "Вишкіл". Фото: vyshkil.com

В Україні створили нову систему військової підготовки під назвою "Вишкіл". За словами волонтерів, головна мета проекту, в розробці якого брало участь командування ССО ЗСУ, - надати сучасні інструменти і методики передачі знань в розпорядження інструкторів з військової підготовки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Для потреб курсантів та інструкторів була розгорнута спеціалізована платформа онлайн-навчання, створена в Массачусетському технологічному інституті. Кожен тематичний курс являє собою ряд відеолекцій, насичених ілюстративними матеріалами.

При необхідності курсант зможе безпосередньо в системі скористатися додатковими довідниками, або ж отримати консультацію від інструктора курсу. Після закінчення лекції і по завершенні курсу курсанти здають тест на засвоєння матеріалу. Система пам'ятає кожного курсанта, його пройдені курси і результати тестів.

"Вишкіл" стане в нагоді тим, хто ще тільки збирається до лав ЗСУ, вже служить в них солдатом або офіцером, а також всім відповідальним громадянам, які бажають жити в суспільстві, яке завжди здатне себе захистити", - розповіли автори проекту. Зараз всі бажаючі можуть записатися на пробний курс з балістики.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...