В Україні вшанували пам'ять Михайла Жизневського і відзняли фільм про героя (відео)

Представники руху солідарності "Разам" в Україні (Білорусь) та українські активісти пройшли по тому ж маршруту, як і 2 роки тому, коли Михайла Жизневського проводжали в останню путь.

У Києві вшанували пам'ять загиблого героя. Фото: Лівий берег.

У Києві 26 січня, в день народження Героя України та Білорусі Михайла Жизневського, який загинув під час кривавих подій на вул. Грушевського 22 січня 2014 року, відбулася хода пам'яті героя. Про це інформує кореспондент LB.ua, передають Патріоти України.

Представники руху солідарності "Разам" в Україні (Білорусь) та українські активісти пройшли по тому ж маршруту, як і 2 роки тому, коли Михайла Жизневського проводжали в останню путь. Учасники ходи зібралися на Михайлівській площі біля пам'ятника княгині Ользі, де відбулося невелике віче, після чого нечисельна колона пройшла до пам'ятника Жизневського на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо". Відбулося покладання квітів та запалення свічок. Герой України, учасник Євромайдану Михайло Жизневський - один з трьох перших убитих в Києві в січні 2014 року.

Також у мережі з'явився фільм, присвячений Жизневському. "Фильм создан благодаря его друзьям. В фильме можно найти много нового. Для меня было важно развенчать как мифы, которые возникли в различных СМИ после убийства Михаила, так и поверхностные суждения, основанные на незнании всех обстоятельств, которые были в его жизни. Очень многое осталось за кадром. Я был ограничен временем и пытался показать наиболее важные вехи в жизни героя. Я хотел создать фильм для обычного зрителя и вызвать чувство сопереживания за простого парня из Беларуси", — розповів режисер Михайло Аршинський.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...