В українців через мережу масово крадуть гроші з карток: Як не стати жертвою шахраїв

В Україні почастішали випадки крадіжки грошей із банківських карт завдяки покупкам їхніх власників через інтернет. Експерти порадили, як можна себе убезпечити.

Важливо не використовувати основну карту для платежів онлайн, передають Патріоти України.

За словами операційного директора 10Guards Віталія Якушева, для цього можна завести окремий рахунок, розрахований спеціально для покупок у мережі. При цьому поповнювати його варто тільки в той момент, коли ви збираєтеся щось купувати.

"У такому випадку, навіть якщо інформація щодо вашої карти потрапить до рук зловмисників, ви зможете заморозити останній платіж і не втратите гроші, в крайньому разі — втратите суму чергового траншу", — пояснив експерт.

Крім того українцям радять завжди користуватися магазинами, адреси яких знаходяться на доменах "ua" або "com". Оскільки такі ресурси легше відстежити і потім їхніх власників можна буде притягнути до відповідальності.

"Важливо також ознайомитися з відгуками тих, хто вже користувався сайтом. Причому не варто звертати увагу на відгуки безпосередньо на майданчику магазину — знайдіть за назвою магазину згадки про нього в соціальних мережах, на форумах або у ЗМІ", — сказано в матеріалі.

Фейковий магазин

Великою проблемою є і той факт, що шахраї створюють сайти, які зовні дублюють популярних продавців, а насправді є фішинговими. Такі портали крадуть дані банківської картки. "Жертва" думає, що вводить дані своєї карти, номер, термін дії, CVV-код і пароль для того, щоб оплатити на сайті, але цю інформацію копіює спеціальна програма, а потім із карти знімають гроші.

Найчастіше після скарги до правоохоронців кіберполіція сайт закриває, але вже за кілька днів шахраї відкривають схожий з іншою адресою.

Джерело: Обозреватель

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...