У Криму готуються до проведення нового референдуму: розпочато збір підписів

З пропозицією провести референдум виступив екс-спікер законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий.

Севастополь. Ілюстрація:asaratov.livejournal.com

В окупованому Росією Севастополі заявили про необхідність провести референдум, який визначив би механізм введення прямих виборів губернатора.

Про це повідомляє Коммерсант, передають Патріоти України.

З пропозицією провести референдум виступив колишній спікер законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий.

"Зараз ми готуємо клопотання про реєстрацію ініціативної групи "Служу Севастополю" в місцевий виборчком. Після цього ми почнемо збирати підписи - за законом це не менше 2 % від числа виборців, тобто близько 10 тис. підписів. Потім виборчком їх перевірить і звернеться в закзбори, які вже приймуть рішення про проведення референдуму", - заявив він.

У свою чергу, губернатор Сергій Мєняйло заявив, що про ініціативу щодо референдуму "поки нічого не знає". Як зазначає видання, спочатку Мєняйло підтримував ідею переходу до прямих виборів губернатора, проте в лютому змінив свою точку зору.

Нагадаємо, раніше народний депутат Антон Геращенко заявив, що Володимир Путін запропонував Порошенку "хабар" у $80 млрд за добровільну відмову України від Криму.

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...