Якщо Керченський міст не встоїть?: Окупанти почали нове "будівництво століття" в Криму (фото)

Додаткова смуга для цивільних потреб створює нові можливості для порушення українського та міжнародного законодавства міжнародними авіакомпаніями.

Аеродром "Бельбек". Фото: Вікіпедія.

Окупанти взялися за будівництво нової злітно-посадкової смуги на військовому аеродромі "Бельбек" під анексованим Севастополем. Докази "нового будівництва століття" на півострові надало Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, передають Патріоти України.

"Дані отримані за допомогою космічної зйомки. Згідно зі знімками, на території аеродрому зараз активно ведуться грунтові роботи, які були розпочаті у січні і є підготовчим етапом до проведення асфальтобетонних робіт із будівництва нової злітно-посадкової смуги (ЗПС), які також вже розпочато", - йдеться в повідомленні.

Нова смуга розташована паралельно вже існуючій ЗПС і матиме довжину близько 4 тис. м. "На самому будівельному майданчику зафіксовано близько 60 одиниць будівельної техніки та, ймовірно, цементний міні-завод. Крім того, на стоянках аеродрому зафіксовано 9 літаків МіГ-29, 1 - Ан-26, 26 - Су-27, а також майже 100 одиниць автомобільної та спеціальної техніки", - зазначили у відомстві.

Відзначається, що будівництво додаткової смуги для цивільних потреб створює нові можливості для порушення українського та міжнародного законодавства міжнародними авіакомпаніями. Це може свідчити про наміри окупаційної влади створити шляхи сполучення півострова з територією РФ на випадок перебоїв у роботі аеропорту "Севастополь", або невдачі з проектом будівництва Керченського мосту".

"З відкритих джерел відомо, що будівництво проводить Міністерство оборони РФ. Це також може свідчити про наміри посилення військової присутності РФ на території окупованого півострова, у тому числі в частині військово-повітряних сил і сил протиповітряної оборони. До того ж, зафіксовані параметри нової ЗПС свідчать про те, що після завершення будівництва аеродром "Бельбек" зможе приймати всі типи літаків військової авіації, включаючи стратегічну", - йдеться в заяві.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...