Вбивча краса: В Одесі дівчина померла під час пластичної операції

Під час операції у пацієнтки піднялася температура до 40 градусів, і команді реаніматологів врятувати дівчину не вдалося.

Пластична операція закінчилася смертю пацієнтки. Фото: Serdcemed.ru.

В Одесі поліція з'ясовує обставини смерті Ірини Маглеванної, яка робила пластичну операцію у приватній клініці "Моцарт", пишуть Патріоти України з посиланням на видання "Думская".

За даними видання, 21-річна Ірина прийшла в клініку "Моцарт" робити останню частину ринопластики. У дівчини була вроджена патологія (заяча губа та вовча паща). До цього Ірину оперували в інституті стоматології.

Під час операції у пацієнтки піднялася температура до 40 градусів. Викликали реанімацію і відвезли в іншу клініку - Odrex, але врятувати дівчину не вдалося.

Заступник головного лікаря з лікувальної роботи цього медцентру Тетяна Федорченко розповіла, що дівчину привезли у стані клінічної смерті. Її рятувала команда реаніматологів понад півтори години.

З висновку експертів випливає, що причина смерті – злоякісна гіпертермія, тобто реакція на наркоз. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками статті 140 КК України "неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником".

Для довідки: Злоякісна гіпертермія — це генетичне захворювання, яке трапляється в анестезіології, в основі якого лежить серйозне порушення обмінних процесів в м'язової тканини: у пацієнта під час застосування наркозу або анестезії частішає серцебиття, з'являється задишка, сильно підвищується температура тіла. Якщо виникне зволікання із лікуванням – напад злоякісної гіпертермії може закінчитися для людини летальним результатом.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...