Вбивця мусульман у Канаді є прихильником Марін Ле Пен

27-річний студент вбив шістьох людей у мечеті під час вечірньої молитви.

У Квебеку, неподалік від місця злочину. Фото: Getty Images

Квебекський студент Олександр Біссоннетт є єдиним фігурантом у справі про стрілянину в місцевій мечеті, в результаті якої були вбиті шестеро людей. 27-річному Біссоннетту висунуто звинувачення в навмисному вбивстві. Його також обвинувачують у п'яти випадках замаху на вбивство. При цьому прокурори заявляють, що доказова база поки що не готова. Нове судове засідання призначене на 21 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Німецьку Хвилю".

Поліція вважає, що він діяв самостійно, і поки відмовляється обговорювати можливі мотиви злочину, однак експерти по безпеці при уряді США вважають, що стрілок керувався ненавистю до мусульман. Відразу після злочину прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що напад був терактом.

Однокурсники затриманого розповідають, що він тримався окремо від інших і був відомий своїми симпатіями по відношенню до лідера французької праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. Напад на квебекську мечеть відбувся 29 січня о 21.15 за місцевим часом під час вечірньої молитви.

Коли до України прийде справжнє потепління: Синоптикиня назвала дату

вівторок, 14 травень 2024, 18:37

В Україні потеплішає вже від четверга, 16 травня. Завтра, 15 травня, в Україні вдень температура повітря буде становити 13-16°. Заморозки відступлять. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. "Від 16-го травня стовпчики термометрів поступово дряп...

Не так, як раніше: Тимочко вказав на нюанси в мобілізації з 18 травня і обов'язки органів місцевого самоврядування

вівторок, 14 травень 2024, 18:30

Завдання нового закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, полягає не лише у мобілізації людей, але й у мобілізації всіх ресурсів країни для ефективного підсилення обороноздатності. Згідно з новим законодавством, органи місцевого самовряду...