Вчені дали відповідь на питання: Чому Місяць відколовся від Землі

Петрологи з техаського Університету Райса з'ясували, чому і як супутник Землі Місяць став супутником планети.

Земля, Місяць: фото NASA

Петрологи з техаського Університету Райса провели низку експериментів з геохімічними реакціями, коли хотіли зрозуміти, як Земля отримала ключові хімічні елементи, повідомляють Патріоти України. Космічне зіткнення, після якого Місяць відколовся від Землі, залишило на нашій планеті хімічні елементи, важливі для виникнення життя. Такого висновку дійшли американські вчені.

Скріншот статті / theguardian

Удар стався близько 4,4 мільярдів років тому. Мандрівна планета розміром з Марс зіштовхнулася з Землею, викидаючи в космічний простір уламки порід. З цих уламків пізніше сформувався її природний супутник Місяць, повідомляє The Guardian.

Крім сформованого небесного тіла, в результаті зіткнення на земну поверхню потрапила більша частина вуглецю і азоту, що складають наші тіла, вважають дослідники.

Петрологи з техаського Університету Райса дійшли такого висновку після низки експериментів з геохімічними реакціями, коли хотіли зрозуміти, як Земля отримала ключові хімічні елементи: від метеоритів чи можливо з якихось інших стародавніх джерел.

Керівник групи дослідників Демманвір Гревал виявив, що планета з багатим на сірку ядром повинна була б мати великі запаси вуглецю і азоту на поверхні. Земне ядро, найімовірніше, складається із заліза і нікелю. Тож стороння планета з сірчаним ядром могла б передати ці летючі елементи Землі у потрібній пропорції, коли вона зіштовхнулася з нею. Таких висновків дослідники дійшли завдяки комп'ютерному моделюванню численних сценаріїв розвитку Сонячної системи, порівнюючи результати з тим, який вигляд вона має насправді.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...