Вчені назвали причину кожної 10-ї смерті в світі

Саме через куріння слабшає ген, який відповідає за захист судин, і підвищується ризик виникнення у людини тромбів.

Куріння - причина кожної 10-ї смерті. Фото: Do4a.com.

Вчені з США вирахували, що куріння тютюну викликає кожну 10-ю смерть в світі. При цьому 50% з цих смертей припадає лише на чотири світових держави - Китай, США, Росію та Індію. Американці з'ясували, що через куріння слабшає ген, який відповідає за захист судин, і, як наслідок, підвищується ризик виникнення у людини тромбів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Автори дослідження з США відзначають в статті журналу Circulation, що тромби здатні робити кровоносні судини менш гнучкими і еластичними, що може стати причиною серцевих захворювань.

Для такого висновку були досліджені генетичні матеріали приблизно 140 тисяч осіб, що живуть в різних країнах світу.

Один з авторів дослідження і доповіді, доцент Даниш Салехін (Університет Пенсільванії), назвав це дослідження важливим кроком, що ведуть до розгадки таємниці, яким чином вплив на ген нікотину згодом може привести до серцево-судинних захворювань, зокрема, ішемічної хвороби серця.

Нагадаємо, що за повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), споживання тютюнових виробів є одним з основних факторів ризику розвитку цілого ряду хронічних хвороб, включаючи рак, хвороби легенів і серцево-судинні захворювання. За даними ВООЗ, куріння є причиною 1,6 млн смертей на рік у всьому світі.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...