Вчені розгадали, в чому криється любов людини до кави

Пристрасть до цього напою закладена в генах людини, тому одні люди стають кавоманами, а інші - абсолютно байдужі до цього напою.

Вчені розкрили таємницю любові людини до кави. Фото: wallpapers.99px.ru.

Вчені з Італії з'ясували, чому багато людей мають сильну пристрасть до кави. За словами фахівців, любов до цього напою закладена в генах людини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В ході масштабного багаторічного дослідження вченим вдалося встановити, що за любов людей до цього напою відповідає ген PSDSS2. Фахівці підкреслюють, що даний ген є далеко не у всіх людей.

Саме цим можна пояснити те, що деякі зовсім не люблять цей напій, а інші є кавоманами.

Вчені розповіли, що дізнатися про незвичайний ген їм вдалося завдяки дослідженню, в якому взяли участь більше 1000 добровольців. З'ясувалося, що в геномі людей, що мають пристрасть до кави, обов'язково присутній ген PSDSS2.

В ході поглибленого вивчення гена фахівці дізналися, що він відповідає за процес розщеплення кофеїну і сприяє тривалості його впливу на організм.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...