Вчені розкрили таємницю невідомої знахідки з могили в Великобританії (фото)

Пристрій часів Середньовіччя тримав дерев'яний протез.

Вчені розкрили секрет дивної знахідки в Великобританії. Фото: Соцмережі.

Вчені довгий час не могли зрозуміти, яке призначення мали предмети, знайдені в могилі на кладовищі Глостерського собору в Великобританії. І от нещодавно вони зрозуміли, що короткий ремінь і пряжка, які виявили археологи, використовували для кріплення протеза, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ремінець був весь в бруді. Його довго аналізували, поки не знайшли частинки кісток і дерева. Раніше фахівці вважали, що це каміння.

Таким чином вчені прийшли до висновку, що пристрій тримав дерев'яний протез.

Протези кінцівок люди використовували з давніх часів. У Каїрі (Єгипет) археологи знайшли штучний великий палець з дерева і шкіри. Він кріпився до 3000-річної мумії єгипетського дворянина. Але палець прикріпили вже після смерті. Стародавні египтянни вірили в загробне життя і для них було важливо увійти в нього з усіма кінцівками. Потім археологи знаходили на муміях протези рук, ніг, вух, носів і навіть геніталій.

Стародавні римляни почали робити протези з заліза. Римському генералу Маркусу, який втратив руку у Другій Пунічній війні, зробили металеву руку, щоб той міг тримати щит.

Протези з дерева і заліза робили протягом всієї подальшої історії людства. У ХХ ст. їх стали робити з пластику, алюмінію і композитних матеріалів.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...