Вчені визначили найхолодніше місце у Всесвіті

Температури в туманності Бумерангу досягають позначки 272 градуса Цельсія нижче нуля.

Туманність Бумеранг. Фото: Hi-News.ru.

Вчені з Лабораторії реактивного руху (США), Технічного університету Чалмерса (Швеція) і обсерваторії ALMA (Atacama Large Millimeter Array, Чилі) представили нові подробиці про протопланетну туманність Бумеранг, яка вважається найхолоднішим місцем у Всесвіті, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Туманність сформована вмираючим червоним гігантом, який інтенсивно залишає матерія. Згідно з отриманими вченими оцінками, спочатку світило було приблизно в чотири рази важче за Сонце, матерія від нього поширилася на відстань близько 120 тисяч астрономічних одиниць.

Центр туманності, як відзначають автори, сформований областю 1740 на 275 астрономічних одиниць, в якому передбачається існування великих частинок міліметрового розміру з температурою 20-30 кельвінів.

Робота вчених підтверджує, що туманність Бумерангу є найхолоднішим місцем у Всесвіті. До своїх висновків астрономи прийшли, проаналізувавши дані ALMA.

Туманність Бумерангу розташована на відстані п'яти тисяч світлових років від Землі в сузір'ї Центавра. Температури в туманності досягають одного кельвіна (приблизно мінус 272 градуса Цельсія).

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...