Зазвичай дієтологи рекомендують мінімізувати споживання жирних молочних продуктів, оскільки вони, як вважається, негативно впливають на кров, збільшують ризик серцево-судинних захворювань та смертність. Але насправді нове велике дослідження, опубліковане на The Lancet, пов'язує незнежирені молочні продукти зі зменшенням ризику серцево-судинних захворювань, повідомляють Патріоти України.
Ці висновки ставлять під сумнів поточні дієтичні рекомендації, що пропонують замінити жирні молочні продукти на знежирені або маложирні. У середньому протягом 9 років учені слідкували за здоров'ям 134 тис. людей з 21 країни.
Як з'ясувалося, споживання двох і більше порцій незнежиреної молочної їжі пов'язане зі зменшенням на 22% ризику серцево-судинних захворювань, на 23% смертності від них і зниженням ризику інсульту на 34%. Одна порція - це приблизно 230 грамів молока або йогурта, чайна ложка вершкового масла або 15 грамів сиру.
У дослідженні враховували такі чинники, як вік, стать, освіту, куріння, фізичну активність та споживання фруктів, овочів, червоного м'яса та крохмалю.
Головний автор дослідження, старший науковий співробітник Університету ім. Макмастера, що у Канаді, Махшід Дехган пояснює, що наразі рекомендації зі зменшення споживання жирної молочної їжі ґрунтуються на ймовірній шкоді насичених жирних кислот або холестерину, який вважають "поганим".
Але молочні продукти містять багато поживних речовин, впевнений він. "Ми не повинні перешкоджати споживанню молочних продуктів, особливо тим людям, які вже майже їх не їдять. Якщо люди споживають дуже низькі кількості такої їжі, їх слід заохочувати збільшувати споживання", - каже Дехган.
У Міністерстві освіти допускають, що після весняної сесії значна частина студентів-чоловіків може бути відрахована. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтерв’ю «Дзеркалу тижня», коментуючи хід перевірок закладів ви...
У квітні в Україні кількість вакансій зросла до 102 814, причому рекордні 44% з них були відкриті для людей без досвіду – це найвищий показник за рік. Роботодавці дедалі частіше знижують вимоги до кандидатів, аби подолати дефіцит кадрів і залучити нова...