Вчені з'ясували, за скільки днів бездіяльність перекреслить всю користь від фізичних вправ

​Всього 10 днів відпочинку досить, щоб організм перестав сприймати позитивний результат тренувань.

У людей, які регулярно займаються спортом, краще функціонує головний мозок. Фото: doruchenko.ru.

Дослідники з Університету Меріленда з'ясували, коли мозок починає змінюватися через відсутність фізичних вправ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Попередні дослідження показали, що у людей, які регулярно виконують фізичні вправи, більше крові надходить до мозку, а це означає, що вони мають кращі когнітивні функції і пам'ять. У людей, які вели сидячий спосіб життя, після початку тренувань також підвищується кровоток до мозку, навіть тоді, коли вони відпочивають.

Вчені вирішили з'ясувати, через який час цей позитивний ефект зникає. Вони проаналізували дані 12 бігунів у віці від 50 до 80 років, які щотижня пробігали 35 миль і більше протягом, принаймні, 15 років. Дослідники оцінили їх пізнавальні навички до і після 10-денного періоду відпочинку. Вчені використовували МРТ для відстеження кровотоку в головному мозку учасників. В період відпочинку спортсмени не бігали і не виконували фізичні вправи.

Результати дослідження показали, що через 10 днів після припинення занять спортом у всіх учасників набагато зменшився приплив крові до мозку, хоча їх когнітивні функції не постраждали.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...