Вчені змоделювали падіння величезних астероїдів на Берлін і Лондон

Результат дослідження може змусити серйозніше поставитися до загрози для планети з космосу.

Вчені змоделювали падіння великих астероїдів на Берлін і Лондон. Фото: naked-science.ru.

Падіння великого астероїда - один з найпопулярніших сценаріїв кінця світу. Вважається, що такого роду подія могла викликати одне або кілька найбільших масових вимирань в історії Землі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фахівці застосували спеціальну комп'ютерну програму ARMOR. Діаметр астероїда, згідно зі сценарієм, становить 200 м, його щільність дорівнює 3,1 тонни на кубічний метр. Небесне тіло врізається в Землю при швидкості 20 кілометрів на секунду під кутом 45 градусів.

Варто відзначити, що астероїди діаметром 200 м падають на нашу планету кожні 40 тис. років, більш дрібні об'єкти - діаметром 50 м - приблизно кожні 850 років.

"У разі падіння астероїда на Лондон загинуть 8,7 млн його жителів. Всього, як передбачається, в британській столиці проживає 14 млн чоловік. Аналогічне моделювання катастрофи у випадку з Берліном показало, що жертвами стануть 3,5 млн чоловік з 6 млн проживаючих там ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що причинами настільки важких наслідків стануть ударна хвиля і теплове випромінювання. Передбачається, що дослідження дозволить краще підготуватися до катастроф такого характеру.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...