Вчені змогли зафіксувати процес смерті живого організму

Дослідники впевнені, що результати їх роботи можуть допомогти краще зрозуміти, як в майбутньому призупинити процес старіння і смерті.

Вченим вдалося зафіксувати процес смерті. Ілюстрація: Union News.

Дослідникам вдалося зафіксувати процеси в організмі в момент смерті. Результати експерименту допоможуть дізнатися, як уповільнити старіння і навіть запобігти смерті, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За час досліджень вчені детально вивчили процес відмирання окремих клітин, у процесі якого спостерігається хімічна реакція, що провокує появу молекулярного сміття, однак до цього не могли зафіксувати смерть організму.

До проведеного експерименту науковці не мали уявлення про те, як відбувається поступова загибель організму. Під час спостереження через мікроскоп експерти помітили сині хвилі в тілі вмираючого хробака.

Згідно з опублікованими даними дослідження, під час смерті в тілі поступово відбувається некроз. Поступове відмирання клітин відбувається по всьому організму живої істоти. Вчені помітили, що всередині об'єкта виникають хімічні реакції за участю кальцію, який міститься у клітинах.

За словами дослідників, результати дослідження можуть допомогти науковцям зрозуміти, як призупинити процес старіння і смерті.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...