​Вдова героя АТО розшукала дитину, лист якої рятував її чоловіка у пеклі війни (відео)

Смерть настигла добровольця вже у рідній домівці, від всього пережитого просто не витримало серце…

Війна на Донбасі об'єднала абсолютно незнайомих людей: вдову військового медика і хлопчика, лист якого боєць носив при собі та обіцяв зберегти по смерті. Через рік після смерті чоловіка жінка знайшла в собі сили зустрітися з хлопцем і подякувати за зворушливі слова. Про це йдеться в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

12-річний житель Чорткова (Тернопільська область) Денис Обшарський написав лист три роки тому. "Мені дуже приємно, що цей лист міг комусь допомогти, когось підтримати у важку хвилину", - зізнався хлопець. Бабуся Дениса розповіла, що текст народився під враженням після смерті тренера, у якого займався хлопець.

"Цей лист він писав під великим враженням, коли він був на похоронах свого улюбленого тренера Романа Іляшенка, який загинув і є тепер героєм нашого міста Чортків. Тому дитина писала ці слова з великим хвилюванням", - розповіла Раїса Обшарська.

Всього Денис написав шість листів незнайомим воїнам. Однак тільки в цьому листі зізнався, що відчув на собі смертельне дихання війни через втрату близької людини. "Цей лист про те, що він ще є в моєму серці та в душі", - пояснив хлопець. Денис написав "дорогому солдатику", щоб той обов'язково повертався живим - і той повернувся.

Хірург з Тернополя Михайло Стасов у 2014-му добровільно пішов у військкомат і був мобілізований в медичну роту 128-го гірсько-піхотного батальйону, протягом року витягував з того світу поранених, вивозив з передової загиблих, оперував в бліндажах. Зі своїм підрозділом Стасов пройшов всі гарячі точки, і з ним завжди був лист незнайомого хлопчика.

Через півроку після демобілізації у віці 47 років Михайло помер від інфаркту. При зустрічі дружина покійного бійця Ольга Стасова і 12-річний Денис Обшарський обнялися, плакали і дякували одне одного. Хлопчик приніс вдові квіти, а вона подарувала йому путівку в Угорщину, яку отримала за перемогу у міжнародному соціальному проекті "Книга добра".

Вдова написала розповідь про свого чоловіка та їх кохання. "Він повернувся, так як ти написав в листі, він повернувся додому живий, і він ще побув удома деякий час. І це був щасливий час для нього і для мене", - розповіла вона Денису.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...