Вдивіться в цю особу: Свідок упізнала в Юрії Крисіні того, хто закатував активіста Майдану (фотофакт, відео)

Фігуранта справи про вбивство В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна впізнала жінка, яка надавала журналісту першу допомогу.

Юрій Крисін. Фото:hromadskeradio

6 жовтня Шевченківський райсуд Києва заслухав одного з головних свідків у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, яке сталося 18 лютого 2014 року. Про це повідомляє 5 канал, інформують Патріоти України.

Засідання пройшло в закритому режимі. На ньому свідчила жінка, яка у 2014 році зняла на відео напад на Веремія і надавала журналісту першу допомогу після поранення. Адвокат матері Веремія Вікторія Дейнека повідомила, що свідок упізнала одного з фігурантів справи Юрія Крисіна.

"Сьогодні був лише один свідок, але ми йдемо до завершення. Справа невелика, але слухається більше трьох років. Такі тенденції, що до кінця року вона буде розглянута", – розповіла вона. Наступне засідання суду призначено на 17 листопада.

Журналіста газети "Вісті" Веремія убили в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року в центрі Києва. Журналіст повертався з роботи додому на таксі. Автомобіль зупинили "тітушки", витягли пасажирів і стали бити їх металевими палицями. Веремія били троє чоловіків, один із них – Крисін. Коли кореспондент вирвався і спробував утекти, у нього вистрілили. Журналіст помер у лікарні від втрати крові й завданих травм.

23 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід Крисіну – одному з головних підозрюваних у справі про вбивство. Крисіна випустили під цілодобовий домашній арешт, під вартою він перебував із 16 серпня 2016 року.

Згідно з даними слідства, у кримінальному світі Крисін має прізвисько "Шафа", він щонайменше 10 років живе в Києві і координує "тітушок". Восени 2015 року його затримали за підозрою у вимаганні грошей у підприємців на автостанціях.

5 травня 2016 року Крісін у складі організованої злочинної групи з 30–40 осіб скоїв розбійний напад на одну зі столичних АЗС. На відеозаписі з камер спостереження видно, що сам Крисін після побиття одного з охоронців вистрілив йому в ногу з травматичної зброї.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...