Вечері в ресторанах, пишні весілля та відпочинок в аквапарку: Донеччани про "жирне" життя в окупованому місті

В останні дні в донецьких питних закладах телевізори транслювали Євро-2016 на всю гучність. Нестачі у відвідувачах не було.

В окупованому Донецьку теж хочуть розваг. Фото: http://www.segodnya.ua/

Незважаючи на складну ситуацію і постійну стрілянину на околицях Донецька, в центрі міста святкують пишні весілля, а в ресторанах розважається величезна кількість терористів. Про це повідомляє Сегодня, інформують Патріоти України.

В останні дні в донецьких питних закладах телевізори транслювали Євро-2016 на всю гучність. Нестачі у відвідувачах не було.

"У п'ятницю у нас зазвичай самий "жир" починався годині о п'ятій вечора, коли народ приходив з роботи розслабитися. Але в ці дні фани з'являлися у нас вже до полудня і вимагали незамінні атрибути перегляду - пиво і сосиски або кільця цибулі. За вечір відвідувач міг залишити більше 1000 рублів", - розповів офіціант одного з не найдорожчих кафе в Донецьку Анатолій.

Один з найвідоміших пивних закладів у місті, розташований якраз навпроти захопленої будівлі Донецької облдержадміністрації, пропонує пиво по 90 рублів (45 грн за курсом, встановленим бойовиками в торгових мережах) за 0,5 літра, а 150 грамів сирних паличок подадуть за 230 рублів ( 115 грн), 250 грамів салату "Цезар" обійдуться майже в 200 рублів (100 грн).

В одному з улюблених у молоді закладів в центрі міста за суші-сет з чотирьох позицій доведеться заплатити більше 800 рублів (400 грн). До слова, в тому ж закладі 870 грамова піца з куркою, грибами і помідорами обійдеться в 399 рублів (близько 200 грн).

Ресторатори відзначають, що клієнти в закладах завжди є. "Вечорами у нас досить людно, - розповідає адміністратор одного з ресторанів у місті Вікторія. - Часом заходять люди кави попити з круасаном або шматочком тортика. Часто бувають і ті, хто відносить себе до "ДНР".

Як правило, приїжджають на своїх авто, одягнені досить примітно або ж в ділових костюмах, на лацкані якого георгіївська стрічка або ж герб "ДНР". Це особливий тип людей, які поводяться нахабно, але зате роблять великі замовлення і "на чай" залишають часом по кілька сотень рублів".

За словами місцевих жителів, незважаючи на бойові дії і низькі зарплати, послуги шлюбних агентств в окупованому місті злетіли в ціні.

"За фото і відео зараз просять в середньому 20 тисяч рублів (10 тис. грн), і це при тому, що середня зарплата по місту ледве-ледве перевищує 5-6 тисяч, а все що вище - це вже добре оплачувана робота, на яку складно влаштуватися. Прокат лімузина взагалі непідйомне задоволення - 2000-3000 рублів на годину", - зазначає наречений.

За його словами, вечеря в кафе, присвячена одруженню, обійшлася йому близько 35 тисяч рублів (17,5 тис. гривень), хоча гостей було всього 20 чоловік.

Готові донеччани витрачати гроші і на відвідування аквапарку. Так, дорослий квиток на весь день коштує 350 рублів (150 грн), дитячий - 200 рублів (100 грн).

Погодинної оплати в аквапарку немає, працює він тільки у вихідні дні, а по буднях народ загоряє на літньому майданчику. "Якби цими грошима все і обмежувалося, але ні - треба ж і перекусити, і сфотографуватися, ось і виходить на сім'ю 1000-1500 рублів (500-750 грн) за кілька годин відпочинку. 100 грамів салату, котлетка і склянка води коштують близько 200 рублів! (100 грн)".

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...