Велика перемога над шантажем окупанта: Росія випускає на свободу сина Мустафи Джемільова, - адвокат

Ключовий аргумент - визнання його органами РФ громадянином України без будь-яких застережень.

Хайсер Джемільов. Фото: "Сегодня"

Рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо сина Мустафи Джемілєва Хайсера скасовано. Як інформують Патріоти України, про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав його адвокат Микола Полозов.

"Рішення про встановлення адміністративного нагляду стовно Хайсера Джемілєва скасовано. Ключовий аргумент - визнання його органами Російської Федерації громадянином України без будь-яких застережень", - написав він.

Також Полозов зазначив, що фраза в апеляційному визначенні: "Після відбуття покарання Джемілєв Х. М. не має законних підстав для перебування на території Російської Федерації і підпадає під виїзд на територію іноземної держави", - вселяє стриманий оптимізм. "Тепер необхідно зустрітися з Хайсером у колонії. Останній день перед звільненням заручника", - додав адвокат.

Нагадаємо, у травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив із необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після окупації Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний "судом присяжних" винним у "вбивстві з необережності", "незаконному зберіганні зброї і боєприпасів" і засуджений до п'яти років позбавлення волі. Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. Його мають звільнити 25 листопада 2016 року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою. Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили й етапували в колонію.





Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка Титаніка і Володаря перснів: Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...