Великая прекрасная Россия: Сатиричну картину Ложкіна в РФ визнали екстремістською

Картина вже внесена Мінюстом РФ у федеральний список екстремістських матеріалів.

Шедевр Василя Ложкіна "Великая прекрасная Россия". Фото:Subscribe.Ru

Міністерство юстиції РФ внесло сатиричну картину художника Василя Ложкіна "Велика прекрасна Росія" в федеральний список екстремістських матеріалів. Про це йдеться на сайті російського відомства, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Відповідне рішення було прийнято судом ще на початку 2016 року, проте масової розголосу цей факт набув після того, як російські силовики викликали на допит жителя Петербурга, який опублікував картину в соцмережі.

За даними петербурзького видання Фонтанка, росіянин Сергій, прізвище якого не розкривається, отримав виклик до Слідчого комітету Росії. За попередньою інформацією, його хочуть допитати за фактом можливих порушень по 282-й статті КК РФ - "провокування ворожнечі та ненависті".

Як відомо, на картині Ложкіна зображена карта, де РФ підписана як "Велика прекрасна Росія", а сусідні з нею країни представлені грубими, зневажливими назвами.

Диплом чи атестат не відображається в "Дії"? Ось які можуть бути причини і що робити

середа, 1 травень 2024, 7:23

Міністерство освіти та науки України разом з Міністерством цифрової трансформації пояснили, що робити у випадках, якщо диплом або атестат не відображаються і застосунку Дія. Зокрема, у разі, якщо документ є в реєстрі Єдиній державній електронній базі о...

Що робити, якщо гроші залишились в банкоматі - банк надав пояснення

середа, 1 травень 2024, 6:44

Monobank став об'єктом критики через заяви своїх клієнтів, які стверджують, що після виконання операції зняття грошей у банкоматі, купюри залишаються всередині, а чекати на повернення коштів потрібно 60 діб. Банк пояснив, що такий термін визначається п...