Версії загострення на Донбасі (відео)

Перша можлива причина - це так званий "повзучий наступ" української армії.

Офіційних версій активізації боїв немає. Фото: УНІАН

Офіційних заяв щодо причин, чому на початку лютого бойовики випустили по Авдіївці рекордну за вісім місяців кількість снарядів, немає. Тому політики, дипломати, спеціалісти весь тиждень називали найбільш ймовірні версії загострення на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН. Про це повідомляють Патріоти України.

І перша можлива причина - це так званий "повзучий наступ" української армії. Саме постійні тактичні перемоги українських бійців на лінії розмежування виводять із себе як маріонеткових командирів терористів, так і Кремль. Формально всі території українська армія займає згідно з Мінськими картами розмежування. Але насправді вони давно були зайняті окупантами.

Друга причина, яку обговорювали у засобах масової інформації, - атака бойовиків. Її могли спровокувати і їхні внутрішні причини. Зокрема, зменшення фінансування терористів з Росії. І недавня блокада донецької залізниці українськими ветеранами АТО. Серед версій - тиск Кремля на Ріната Ахметова через небажання йти на умови Москви з розподілу контролю над "Опозиційним блоком". А в Авдіївці розташований важливий для металургійного бізнесу Ахметова коксохімічний завод. І ще одна версія, яка має право на існування. Київ і Москва намагаються використовувати час політичної невизначеності на свою користь. З одного боку Путін відчуває реакцію Трампа на війну в Україні. Світ не знає позиції нового президента США щодо Донбасу, і Кремль сподівається, що зможе довести: це Україна порушує Мінські домовленості і хоче вирішити питання війною. З іншого боку - загострення на сході може бути нагадуванням світу, який перейшов на свої справи і все частіше думає про зняття санкцій з Росії.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...