Ветеран війни в Афганістані отримав нові руки: В США провели унікальну операцію (відео)

Морському піхотинцю, який в 2010 році втратив кінцівки, пересадили донорські руки.

Американському морському піхотинцю пересадили руки. Фото: inforesist.org.

31-річний ветеран Афганістану, який втратив кінцівки на війні, став другим пацієнтом у США, якому зробили пересадку донорських рук. Ноги та руку морський піхотинець втратив у 2010 році, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Його другу руку були змушені ампутувати лікарі, тому що туди потрапила інфекція.

Надію на нове життя Джек отримав чотири роки тому, коли медики сказали, що здатні допомогти йому. Підготовка до складної операції тривала ще два роки. І лише два місяці тому хірурги взялися за трансплантацію. Морському піхотинцю пересадили донорські руки. Команда з 12 професіоналів витратила по шість годин на кожну з його кінцівок. За два місяці Джек, попри біль, вже вчиться керувати своїми новими руками і дякує близьким свого донора.

"Той, кого ви любили, помер не даремно. Щодня, дивлячись на свої нові руки, я долатиму біль, і ніколи не здамся, а пам'ятатиму його самовідданість і цей подарунок до кінця свого життя", - сказав він.

Чоловік зізнається, що заново вчиться найпростішому. А ще його нові руки почали відчувати тепло і холод, тож на кухні йому доводиться працювати з обережністю. Після операції він отримав шанс на нове життя і, можливо, на втілення старої мрії: Джек із дитинства хотів стати кухарем.

Раніше вченим зі США вдалося виростити функціонуючу печінку людини зі стовбурових клітин людини. Створений таким чином орган містить всі компоненти, які присутні у печінці – клітини різних типів, жовчні протоки і кровоносні судини.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Влада вперто просуває принцип "війна для бідних": У Кабміні все ще прагнуть дати бронь чоловікам із доходом вище 35 000 грн на місяць, – Гончаренко

вівторок, 30 квітень 2024, 16:30

У Кабінеті міністрів України досі не відмовилися від ідеї ввести бронювання для українців, чия зарплата перевищує 35 тис. гривень. Ініціативу просуває прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про це розповів народний депутат Олексій Гончаренко з псиланням на вла...