Ветерани перевертаються в могилах: Путінська акція "Безсмертний полк" докотилася до Арабських Еміратів (фото)

Дикість цієї ідеї - залучати до святкування перемоги над нацистами жителів країни, яка під час Другої світової війни дотримувалася нейтралітету, а деякі шейхи взагалі допомагали фашистській Німеччині.

"Безсмертний полк" в ОАЕ. Фото: Фейсбук.

Російська акція "Безсмертний полк", перетворена владою РФ із громадського почину в інструмент пропаганди, дійшла до абсурду: її поширюють навіть на Арабські Емірати. Про це написала на своїй сторінці оглядач московського бюро "Радіо Свобода" Олена Риковцева, передають Патріоти України.

Журналістка процитувала репліку Миколи Земцова, співголови так званого Руху "Безсмертний полк Росії" - офіційної державної організації, яка перехопила ініціативу активістів. В ефірі Першого каналу російського ТБ Земцов заявив: "Безсмертний полк" шириться. Він уже охопив і ближнє зарубіжжя, і далеке зарубіжжя. Він уже прийшов в Арабські Емірати".

Дикість цієї ідеї - залучати до святкування перемоги над нацистами жителів країни, яка під час Другої світової війни дотримувалася нейтралітету (а деякі шейхи співпрацювали з нацистами), не кажучи вже про роздачу георгіївської стрічки і демонстрації з портретами загиблих солдат - вразила Риковцеву.

"Я вже звичайно не в силах збагнути, яке відношення до цього мають Емірати. Я тільки знаю, що учасникам ходи після закінчення там безумовно не світять "фронтові сто грам", - пожартувала вона.

У коментарях користувачі обурювалися абсурдністю ідеї і пояснювали, чому ця акція абсолютно неможлива в ОАЕ.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...