Від Антарктиди відколовся величезний льодовик розміром з Уельс (відео)

​Вчені виявили розкол в 2010 році, який прискорився в 2016 році.

Карта Антарктиди. Фото: ВВС.

Від Антарктиди відколовся айсберг масою приблизно 1 трлн тонн, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Площа айсберга складає 6 тисяч квадратних кілометрів, це один з найбільших айсбергів. Його розмір можна порівняти з Уельсом.

Учені передбачали це. За льодовиком спостерігали протягом десяти років. Дослідники виявили розкол в 2010 році, збільшення якого прискорилося в 2016 році.

Остаточно він відокремився в проміжок між 10 і 12 липня, уточнюють вчені.

Ця подія не стала безпрецедентною. У 2002 році сусідній крижаний шельф, пыд назвою Ларсен Б, відколовся і розпався в Південному океані. Ця анімація відображає цю подію, що розвертається з 31 січня по 13 квітня 2002 року:



В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...