Від слів не відмовлюся: Генсек ООН не захотів спростувати шокуючу заяву про "роль Росії" в Україні

Однак з сайту організації скандальну фразу Пан Гі Муна все-таки прибрали.

Пан Гі Мун. Фото:www.rbc.ua

Генсек ООН Пан Гі Мун не буде відмовлятися від своїх слів, висловлених під час Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), про роль Росії у врегулюванні міжнародних питань, зокрема конфлікту в Україні. Про це агентству The Associated Press розповів офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік, передають Патріоти України з посиланням на російське агентство РБК.

Пан Гі Мун в ході ПМЕФ сказав, що "Росія, як постійний член РБ ООН, відіграє важливу роль в його роботі і у врегулюванні світових питань - від закінчення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини і контролю за поширенням зброї масового знищення".

Цю заяву прокоментував постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. За словами Єльченка, він не може зрозуміти, як керівник ООН "може говорити речі, які є по суті похвалою ролі Росії в залагодженні конфлікту в Україні, в той час як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтримці цього конфлікту в розпеченому стані ".

Єльченко також заявив, що Україна направить офіційний лист протесту в Генеральну асамблею ООН з проханням пояснити висловлені Генсеком слова і виправити їх, зазначає Радіо Свобода.

Офіційний представник Пан Гі Муна Стефан Дюжаррік у відповідь на заяву Єльченка закликав прочитати всю промову, додавши, що "ООН не збирається відмовлятися від того, що було сказано".

"Я не збираюся аналізувати і відповідати на критичні зауваження, які, можливо, були отримані," - пояснив Дюжжарік.

Як пише The Asssociated Press, раніше на сайті ООН була опублікована підготовлена промова Пан Гі Муна, в якій містилася висловлена ним під час ПМЕФ фраза. Зараз промова генерального секретаря на сайті також доступна, проте в ній немає висловленої ним думки щодо ролі Росії у врегулюванні українського конфлікту.

На сайті ООН також йдеться, що Пан Гі Мун виступав у Петербурзі з тією промовою, яка була опублікована.

Нардепка Безугла привітала ДПСУ з професійним святом і відразу... образила

вівторок, 30 квітень 2024, 20:27

Народна депутатка Мар'яна Безугла привітала ДПСУ з Днем прикордонника і одразу ж розкритикувала Службу. Які претензії до прикордонників має невгамовна нардепка, вона написала у Facebook, передають Патріоти України. Безугла нагадала, що нещодавно чисель...

"Хейтер медійників та ворог свободи слова": Національна спілка журналістів закликає ЗМІ бойкотувати нардепку Безуглу

вівторок, 30 квітень 2024, 19:42

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та громадське об'єднання «Медіарух» висловилися на захист «Суспільного» і закликали припинити політичні атаки і тиск на мовника. Таким чином вони відреагували на закиди народної депутатки ...