Відберуть у Юри Єнакіївського? Луценко пообіцяв ініціювати знесення незаконних маєтків на Жуковому острові

Жуків острів, на думку генпрокурора повинен бути "зачищений", він повинен стати заповідником.

Юрій Луценко. Фото:Укрінформ

Генпрокурор Юрій Луценко має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Про це він сказав на прес-конференції 15 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українські новини.

"Тепер суспільство і я особисто вимагаємо довідатися, хто незаконно украв цей острів. Я збираюся ініціювати в судах питання про знесення незаконних маєтків на цьому острові: від палацу (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія) Іванющенка до діючих "слуг народу", - сказав Луценко.

Жуків острів, на його думку, повинен бути "зачищений", він повинен стати заповідником.

11 серпня 2016 року Луценко повідомив, що Прокуратура Києва почала розслідувати незаконну передачу посадовцями Київради 70 га землі Жукового острова у 2007 році.

Як відомо, ландшафтний заказник "Острів Жуків" був створений у 1999 році у Голосіївському районі Києва, в заплаві Дніпра. Фактично, заказник поглинає всю збережену частину природного масиву "Конча-Заспа", який в минулому був першим в Радянській Україні природним заповідником.

Київрада у серпні 2007 року скоротила площу заказника з 1794 га до 196 га. На думку природоохоронців, це рішення було прийняте з грубими порушеннями законодавства.

Рішення Київради було оскаржене в суді у грудні 2007 року, однак судовий процес триває досі.

У 2008 році Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення Київради від 22 серпня 2007 року про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів" за апеляцією прокуратури Києва.

При цьому Вищий господарський суд залишив у силі рішення Госпсуду Києва від червня 2008 року, яким створення заказника "Жуків острів" було визнано законним.

19 травня 2009 року Верховний Суд направив на повторний судовий розгляд справу про законність рішення Київради про створення заказника "Жуків острів", яким територію заказника було скорочено з 1 тисячі 794,6 га до 196 га.

У липні 2010 року на Жуковому острові почалося будівництво. За останні кілька років будівельні роботи на острові кілька разів зупинялись.

У листопаді 2014 року на будівництві палацу друга Януковича Юрія Іванющенка, який охрестили "Межигір'ям-2", поновились роботи.

Палац Юри Єнакіївського на Жуковому острові

У листопаді 2016 року стало відомо, що поки прокуратура намагається відсудити у структур Юрія Іванющенка 35 га у Конча-Заспі, той переоформив розташований на цій землі палац на футбольного менеджера з Монако Пауло Урфера.

"Перемога України є такою ж неминучою, як світанок перед ранком Воскресіння Христового", - звернення до співвітчизників глави УГКЦ

неділя, 5 травень 2024, 8:56

Христос воскрес! . Дорогий український народе! . У це найбільше християнське свято небо, земля і глибини підземні осяяні світлом, – світлом життя, світлом радості та силою воскреслого Спасителя. Він розсіює темряву, наповнює наше життя новим змістом...

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...