Відчуває втрати: Російський "Аерофлот" в Україні оскаржує штрафи за польоти у Крим - юрист

Експерт зазначає, що стягнути ці гроші з російської компанії фактично складно, і процес стягнення може бути тривалим, але безкарними такі польоти українська сторона не залишить.

Ілюстрація:samolety.org

Національний авіаперевізник Росії компанія "Аерофлот" в українських судах оскаржує штрафи, накладені на неї за польоти до Криму. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії розповів юрист, експерт із авіаційного права Андрій Гук, передають Патріоти України.

"За кожен такий політ (над Кримом – КР) Україна нараховує російським авіакомпаніям штрафи. Штраф за кожен складає 137 тисяч гривень за кожен політ, це оформляється протоколами, вони відправляються всім російським авіакомпаніям. "Аерофлот" оскаржує кожен такий протокол в українському суді, потерпає від невдачі", – говорить Гук.

Експерт зазначає, що стягнути ці гроші фактично складно, і процес стягнення може бути тривалим, але безкарними такі польоти українська сторона не залишить і економічні втрати російські компанії відчувають на собі вже сьогодні.

"Аерофлот" змушений закривати продаж в Україні, оскільки є небезпека, що ті гроші, які агенти отримують в Україні, теж можуть бути заарештовані", – додав юрист.

Перший заступник голови Держдуми Росії з транспорту Михайло Брячак анонсував появу кримської авіакомпанії цього року. Створенню власної авіакомпанії в Криму зараз, на думку російського чиновника, заважають бюрократичні бар'єри.

Після анексії півострова Росією в березні 2014 року кримські аеропорти були закриті рішенням уряду України. Будь-які польоти туди й назад є порушенням законів України й міжнародних правил, тому авіакомпанії можуть бути піддані міжнародним санкціям України й ІКАО.

Наразі польоти до Криму здійснюють лише російські авіакомпанії.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...