Відомий український письменник поділився думками, до чого призведе трудова еміграція

Мільйони роботящих рук та най розумніших мізків щороку ,сезонно, чи на постійній основі, залишають Україну. Наразі в суспільстві палка дискусія, куди все це призведе.

Зростання рівня трудової міграції українців за кордон не матиме катастрофічних наслідків для України. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив письменник Юрій Винничук, зазначають Патріоти України.

"Я не думаю, що це біда. Тому що багато країн перейшли через це. Італійці після Другої світової війни масово їздили у Швейцарію, Німеччину, у Скандинавію на заробітки. А тепер ми до них їздимо. З часом це зміниться", - говорить Винничук.

Трудові мігранти з часом повертаються в Україну. Це дає поштовх до розвитку малого бізнесу.

"Ті люди, які їдуть у ближню Європу, повертаються, відкривають власну справу. Вкладають зароблені гроші тут. У Львові - купа магазинів італійських продуктів. Ростуть, як гриби, ресторани", - каже письменник.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...