Відправиться за ґрати: У Дніпрі засудили інформатора терористів "Монаха"

Чоловік був завербований бойовиками "ДНР" через одну з російських соцмереж і організував розгалужену мережу інформаторів серед інтернет-користувачів.

Спецоперація по затриманню інформатора терористів. Фото: nv.uaНабув чинності вирок Амур-нижньодніпровського районного суду міста Дніпра щодо інформатора терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Монах". Згідно з повідомленням на сайті СБУ, співробітники спецслужби затримали зловмисника у січні 2015 року за місцем проживання, інформують Патріоти України.

Під час обшуку у нього вилучили ноутбук, засоби зв’язку з терористами та дві бойові гранати Ф-1. Як з'ясували слідчі, у квітні 2014 року 37-річний місцевий мешканець був завербований бойовиками "ДНР" через одну з російських соціальних мереж. За завданням своїх кураторів він організував розгалужену мережу інформаторів серед інтернет-користувачів.

"Вони систематично передавали дані щодо кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних сил України, маршрутів пересувань, розташування українських блокпостів та охорони підприємств оборонно-промислового комплексу на території Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Запорізької областей", - повідомляється на сайті СБУ.

Інформатор також передавав терористам списки патріотично налаштованих громадян та волонтерів. Інформацію він надсилав електронною поштою та мобільним зв'язком, використовуючи заходи конспірації.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...