Відсутність підстав: У ВАСУ пояснили, як за рішенням судів колишні міліціонери поновлюються на посадах

"Закон недосконалий, він неоднаково розуміється, а нормативні акти, видані на його підставі, суперечать цьому закону, і суддя це чітко бачить" - розповів заступник голови ВАСУ.

Ілюстрація:kordon.in.ua

У Вищому адміністративному суді України пояснили недосконалістю законодавства поновлення судами на посадах колишніх міліціонерів, які не пройшли атестацію для роботи в поліції. Про це на прес-конференції заявив заступник голови ВАСУ Михайло Смокович, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Закон недосконалий, він неоднаково розуміється, а нормативні акти, видані на його підставі, суперечать цьому закону, і суддя це чітко бачить. А коли законодавче формулювання розпливчасте, то, згідно зі статтею 8 Кодексу про адміністративне судочинство, законодавство тлумачиться на користь громадянина.

До того ж у статті 57 закону «Про Національну поліцію» немає підстав для проведення атестації", - сказав Смокович. Він пояснив, що проблема в тому, що колишніх міліціонерів масово перевели до складу Національної поліції, і потім як поліцейських запросили на атестацію, а атестація для співробітників Нацполіції законом не передбачена.

Як повідомлялося раніше, переатестація працівників Нацполіції розпочалася 18 листопада 2015 року. Вона передбачає написання тесту на загальний рівень аналітичних навичок працівника, професійний тест на знання законів і співбесіду. За даними МВС, у 5 областях України від 30 до 50% керівного складу управлінь поліції не пройшли атестацію.

Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 9:47

Для українських військовослужбовців передбачено шість видів додаткової винагороди. Сума виплат залежить від того, які завдання виконує військовий, яку посаду він обіймає та де саме він перебуває. Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропор...

Фахівці пояснили, яка доза алкоголю провокує появу онкологічних захворювань і яке значення має, що саме ви вживаєте

вівторок, 7 травень 2024, 9:40

Вживання спиртного пов'язане з більш ніж 200 захворюваннями і розладами, зокрема й хворобою, яка є другою причиною смертності в Україні - раком. Про це повідомив Центр громадського здоров'я. . Алкоголь є одним із головних факторів ризику появи таких в...