Майже дві сотні екс-беркутівців продовжили службу у полках спецпризначення поліції Києва - ЗМІ

У поліції стверджують, що ніхто з колишніх співробітників "Беркута", які продовжують працювати в київських полках особливого призначення, не був затриманий або відсторонений від служби за підозрою в злочинах під час Євромайдану.

Ілюстрація:iPress.ua

У полках поліції особливого призначення Києва працюють 185 співробітників, які раніше служили в розформованому спецпідрозділі міліції "Беркут". Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Києва у відповідь на запит Громадського, передають Патріоти України.

Зокрема, в полку поліції особливого призначення №1 ГУ НП Києва працюють 486 співробітників, 183 з яких служили в "Беркуті". У полку поліції особливого призначення №2 ГУ НП Києва працюють 430 співробітників, в "Беркуті" служили двоє з них.

У поліції повідомили, що 761 співробітник полків поліції особливого призначення Києва пройшов переатестацію з міліції в ряди Національної поліції. 9 співробітників "провалили" переатестацію, але поновилися на службі через суд.

Також в поліції стверджують, що ніхто з екс- "беркутівців", які продовжують працювати в київських полках особливого призначення, не був затриманий або відсторонений від служби за підозрою в злочинах під час Євромайдану.

Як відомо, полки поліції особливого призначення були створені на базі розформованого "Беркута". Основним завданням цих підрозділів є охорона громадського порядку під час масових заходів, охорона адміністративних будівель, патрулювання і участь в спецопераціях по затриманню злочинців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...