Віджимайтеся: Україну охопив потужний флешмоб на підтримку учасників АТО (відео)

Суть флешмобу #22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО з посттравматичним розладом - віджатися 22 рази і передати естафету іншому.

Віджимаються миколаївські чиновники. Скріншот.

В українському сегменті соцмереж запустили флешмоб #22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО з посттравматичним розладом. Суть флешмобу - віджатися 22 рази і передати естафету іншому. Про сенс флешмобу написав на своїй сторінці в Fаcebook Леонід Остальцев, учасник АТО, засновник піцерії Pizza Veterano, передають Патріоти України.

Остальцев повідомив, що в липні 2016 року департамент у справах ветеранів в США опублікував шокуючий звіт про самогубства серед ветеранів США за 2014 рік. З'ясувалося, що близько 22 ветеранів щодня накладають на себе руки. Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20 (7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році).

Однак число 22 запам'яталося, і для попередження самогубств серед ветеранів розпочався рух #22Kill, на сайті якого можна пожертвувати гроші на допомогу ветеранам, а також ведеться рахунок віджимань. Організатори флешмобу #22PushupChallenge ставлять собі за мету довести кількість учасників до мільйона.

"Флешмоб швидко перекинувся через океан і дійшов до нас, хоча історія його виникнення відома не всім. Ми тільки почали стикатися з цією проблемою. Потрібно пам'ятати, що пік прояви ПТСР припадає на восьмий рік після травмуючого досвіду. Тому ми ще навіть не усвідомлюємо глибину цієї проблеми", - написав Леонід.

Сам Остальцев взяв участь у флешмобі і, як вимагають умови, опублікував відео своїх віджимань.

За пропозицією гонщика і волонтера Олексія Мочанова умови флешмобу в Україні більш складні, ніж в США: потрібно віджиматися 22 дні по 22 рази. Його виклик прийняли багато відомих волонтерів, АТОшників і навіть чиновники - на своїй сторінці Мочанов опублікував відео віджимань голови міської адміністрації Миколаєва, разом із заступниками та мером, а також разом з командним складом 79-ї десантно-штурмової бригади.

Естафету прийнял і міністр культури Євген Нищук.

До флешмобу також приєднався кадровий офіцер, командир роти 80-ї десантно-штурмової бригади Сергій Романовський, який втратив ногу в боях з російськими окупантами на Донбасі.

У перший день флешмобу Сергій зняв зворушливе відео - його маленький син сидів у нього на спині, поки ветеран віджимався. Відео зібрало 62 тис. переглядів, 2 тис. лайків і більше 500 перепостів.

У другий день, до речі, Сергій віджимався, стоячи на руках.

У флешмобі беруть участь і дівчата. Волонтер Марина Комарова віджалася 22 рази і передала естафету іншим.

До флешмобу приєднався журналіст Денис Бігус. Однак він звернув увагу на те, що в США флешмоб був запущений для збору грошей на користь ветеранів, і ту ж мету, по ідеї, повинен переслідувати в Україні - щоб не стати "пустишкою".

"Є одне "але": американський флешмоб - рекламна кампанія. Приймай участь, отримуй фан, плати гроші. У випадку з 22PushupChallenge гроші (пожертви) збирає організація 22kills, яка допомагає ветеранам.

До нас флешмоби приходять в форматі "чистої развлекухи". Айсбакетчеллендж пам'ятаєте? Хтось знає ДЛЯ ЧОГО він був? Отож. А там справа зовсім не в обливанні холодною водою ", - написав Бігус на своїй сторінці в Facebook.

Далі він навів список організацій, які допомагають ветеранам бойових дій, і запропонував ускладнити флешмоб - не тільки віджиматися, а й перераховувати гроші.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...