Війна дитячими очима: У мережі з'явився емоційний фільм про дітей бійців АТО (відео)

Для таких дітей війна - це смерть, рани, каліцтва, горе і біль. Вони мріють про те, щоб ця війна закінчилася і нарешті настав мир, а батьки живими і здоровими повернулися додому, до своїх родин.

Скрін відео

У мережі з'явилася короткометражна стрічка "Діти/АТО", в якій маленькі українці, чиї батьки захищали Батьківщину від російсько-терористичної агресії на Донбасі, діляться своїми почуттями і переживаннями. Відео доступне для перегляду на Youtube, зазначають Патріоти України.

"Фільм "Діти/АТО" - це погляд на війну в Україні дитячими очима, які не дивлячись на свій юний вік, всією душею відчули, що таке страх, тривога за життя батьків, за долю рідних і нестерпний біль за свою країну", - йдеться в повідомленні на сторінці Facebook Союзу ветеранів АТО Деснянського району, які опублікували відео.

Відзначається, що ідея виникла спонтанно під час відпочинку дітей в таборі "Зміна" (Київська обл., Бородянський р-н) у серпні 2016 року.

"Завдяки уряду Японії, який через організацію "Червоний Хрест" профінансувало відпочинок 18 дітей ветеранів АТО Деснянського району, юні патріоти протягом двох тижнів могли зануритися в світ дитячих розваг, відволіктися від пережитого стресу, страхів і переживань. А також відкрити душу, почувши мову якої навколишні, можливо, інакше зможуть подивитися на те, що відбувається поруч з ними, на їх рідній землі", - розповідають організатори.

За їх словами, головний акцент фільму направили на пряму мову дітей, інтерв'ю з якими брали з дозволу самих маленьких героїв і їхніх батьків. Людмила Кушнір зазначає, що прості на перший погляд питання народжувалися просто і не готувалися заздалегідь.

"Про що ці слова? Про прості істини, які для багатьох, можливо, втратили свій сенс. Про те, що війна - це смерть, рани, каліцтва, горе і біль. Їх заповітні мрії вже ніхто не назве дитячими. Вони мріють про те , щоб закінчилася війна і нарешті настав мир, а батьки живими і здоровими повернулися додому, до своїх родин", - розповідають автори фільму.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...