Військовослужбовцям та лікарям АТО у Кропивницькому вручили нагороди "Народний Герой України" (фоторепортаж)

Майже всі Герої приїхали на церемонію нагородження прямо із зони проведення АТО.

Церемонія нагородження орденом "Народний герой України". Фото:https://censor.net.ua

У п'ятницю, 9 червня, в приміщенні Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Кропивницького проходила 23-тя урочиста церемонія нагородження недержавним орденом "Народний Герой України". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Нагороди вручав батько загиблого Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк і українська актриса та режисер, Заслужений діяч мистецтв України Катерина Степанкова.

"Ця нагорода створена народом від самого початку і до кінця. Це не перша церемонія, в якій я беру участь, але кожен раз, все більше заглиблюючись в долі героїв, я ще більше хвилююся. Пишаюся тим, що живу з вами в одній державі. Пишаюся тим, що живу з вами в одну епоху", - звернувся до нагороджених Володимир Голоднюк.

Для всіх Героїв і гостей заходу звучали авторські вірші у виконанні режисера, пісні від батька загиблого спецназівця і виступи місцевих колективів.

Вперше звання "Народного Героя" було присвоєно воїну-жінці, яка загинула, рятуючи поранених під час бою. Катерина Носкова воювала в складі 57-ї бригади, яка формувалася в Кропивницького. Крім неї, нагороди отримали ще двоє бійців цієї бригади - Андрій Ільїн (посмертно) і Анатолій Роєнко.

Серед кавалерів ордена, які приїхали за нагородою, - наймолодший командир штурмової роти ДУК "Правий Сектор" Дмитро Коцюбайло; пілот, який вивів і врятував групу спецназу, керуючи вертольотом з важким пораненням - Володимир Шлюхарчук; розвідник, який власноруч захопив в полон 9 бойовиків - Руслан Пустовойт; механік-водій, який ремонтував транспорт під потужними обстрілами на Авдіївській ПромКом - Микола Мушинський.

Майже всі Герої приїхали на церемонію нагородження прямо із зони проведення АТО.

Потрапили в лікарню з отруєнням: У Курській області "бабусі" щось підмішали до паски для військових РФ

вівторок, 7 травень 2024, 7:38

У Курській області (РФ) велика група військових РФ потрапила до лікарні з тяжкими симптомами. Ймовірно, їх отруїли місцеві мешканки. Про подію розповів російський Z-канал "ВДВ за Чесність і Справедливість", передають Патріоти України. . Неприємність т...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...