Військовий прокурор розказав, скільки військовослужбовців зрадили Україну під час окупації Криму (відео)

Після окупації Криму на бік Росії перейшли більше 8000 українських військових.

Анатолій Матіос. Фото: скрін відео

Україна не може оголосити підозри ватажкам "ДНР / ЛНР" через недосконале вітчизняне законодавство. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі 5 каналу, інформують Патріоти України.

"Кількість українських військовослужбовців, що не покинули територію Криму і фактично зрадили українську присягу, становить більше восьми тисяч чоловік. Всі вони оголошені в розшук, їм оголошені підозри, висунуті всі запобіжні заходи, які дадуть можливість у разі їх перетину кордону в Україну затримати і передати українському суду", - повідомив Матіос.

За його словами, Україна не може оголосити підозри ватажкам терористичних псевдо-утворень "ДНР" і "ЛНР" через недосконале вітчизняне законодавство.

На питання, чому досі не засуджені військові злочинці або терористи, такі як Плотницкий чи Захарченко та всі керівники ДНР і ЛНР, Матіос зазначив, що є такі юридичні колізії та прогалини, які не дають можливості це зробити.

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...