"Він був добрим. Не пив, не курив. Чесний і порядний, захоплювався тільки інтернетом": Бабуся 17-річного підривника ФСБ у Росії розповіла про внука (фото)

Загиблий юнак навчався на другому курсі, за фахом мав стати токарем.

Михайло Жлобіцький загинув від вибуху. Фото:kp.ru

Одногрупники студента, який підірвав себе в будівлі ФСБ в Архангельську, підтвердили, що він цікавився анархістами 19 століття. Про це повідомляють Патріоти України.

"Звичайним хлопчиком був, спокійний, цим і запам'ятався. Добре вчився. Педагоги зараз всі в шоці. Жодних конфліктів у нього не було, він особливо не розмовляв, все було добре. Зараз одногрупників допитують силовики. Деякі кажуть, що він цікавився анархістами 19 століття," - розповіла одногрупниця Михайла Жлобіцького.

Колишні однокласники розповіли, що Михайло був дуже мовчазним, майже ні з ким не дружив. Підтвердити його захоплення анархізмом вони не змогли.

"Навчалася з ним в школі в одному класі, потім в одному технікумі. Завжди був тихим хлопцем. Особливо після вступу до технікуму. З однокласниками в школі мав досить хороші дружні відносини. Про свої політичні погляди не говорив, ніколи такого не помічала. Після школи особливо спілкування ні з ким не підтримував. У технікумі бачила його тільки з одним хлопцем, начебто його одногрупник. Знаю, що мама з молодшою сестрою і бабуся є. Ні про які проблеми в сім'ї не розповідав," - каже дівчина.

Як повідомила бабуся Михайла, її онук ріс без батька. "Він був моїм прекрасним онуком, добрим. Крім хорошого, нічого не можу про нього сказати. Не пив, не курив. Чесний і порядний, захоплювався тільки Інтернетом. Не знаю про його анархічні погляди. Ми не так давно з ним спілкувалися. Нічого не віщувало біди. Інтернет, швидше за все, став причиною. Якесь зомбування ...

Він на навчання, з навчання приїде, нікуди не ходить. Компанії немає. Вихований, поганого слова ніколи не скаже. Ви можете зателефонувати сусідам - вони не чули від нього нічого поганого. Порядний дуже ... Він хотів в медучилище потім поступати, бути фельдшером. Мати офіційно у нього не працює. Але він був забезпечений, одягнений, взутий. Сім'я у нас хороша. Мати без батька його народила. Я його п'ять років виховувала. Дочка вчилася в педагогічному в цей час."

Михайло був на другому курсі, за фахом - токар.

Михайло Жлобіцький з бабусею

Як повідомлялося раніше, 17-річний Михайло Жлобіцький вранці 31 жовтня підійшов до будівлі ФСБ по Архангельській області і привів в дію саморобну бомбу на пропускному пункті. Він загинув на місці, також постраждали троє співробітників спецслужби. За годину до вибуху Михайло написав про свої наміри в анархістський каналі в Telegram. Також ЗМІ пов'язали з молодою людиною аккаунт "Сергій Нечаєв" у "ВКонтакте". Так звати революціонера 19 століття, відомого через вбивство студента Іванова. На цьому сюжеті побудований роман "Біси" Достоєвського.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...