"Він дуже дякував за наш виступ": Українська бандуристка з Луцька розповіла, як вразила Папу Римського

​Виконавиця розповіла, що бандура - це один із символів нашої країни у світі.

Оксана Костанда і Папа Іоанн Павло ІІ. Фото:http://visnyk.lutsk.ua

Папу Римського Іоанна Павла II в свій час дуже захопила українська пісня і бандура. Про це розповіла викладач бандури Луцької музичної школи Оксана Костанда в інтерв'ю виданню ВІСНИК + К, передають Патріоти України.

Так, Оксана згадала, як її колектив майже 20 років тому поїхав з концертом в Європу. "Ми летіли літаком до Франції, тоді сідали в автобус і подорожували країнами. Все літо. З тієї поїздки було стільки вражень! Але найбільш зворушливі - від виступу в Ватикані перед Його Святістю Папою Іоанном Павлом II.

Ми співали близько години - духовні твори та українські народні пісні. Я також грала і співала соло на бандурі", - розповіла вона.

"Після концерту Папа підійшов до нас і заговорив українською. Розповів, що йому наш виступ дуже сподобався, подякував. А коли благословляв нас, сказав, що хотів би відвідати Україну", - додала вона.

До слова, незабаром після цього (в 2001 році) понтифік дійсно спланував візит в Україну. "Бандура - це один із символів України ... Де б я не була, працювала для того, щоб Україну знали в світі і позитивно сприймали її саме через музику, через пісню. Тому що впевнена: мистецтво іноді дієвіше, ніж складні переговори з великими дипломатами", - резюмувала Костанда.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...