"Він говорив саме не "чеченці", а "кадирівці": Венедиктов згадав, про чиї погрози розповів перед загибеллю Нємцов

Журналіст під час допиту в Московському окружному суді у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова сказав, що в останній раз з політиком бачився 27 лютого 2015 року за кілька годин до трагедії.

Олексій Венедиктов. Фото:Depo.ua

Перед смертю російський опозиційний політик Борис Нємцов говорив про погрози, яеі надходили йому з боку "кадирівців". Про це заявив головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов під час допиту в Московському окружному суді, куди його викликали як свідка у справі про вбивство політика. Стенограму засідання опублікувало видання Медіазона, передають Патріоти України.

За словами Венедиктова, в останній раз він бачився з Нємцовим 27 лютого 2015 року за чотири-п'ять годин до вбивства. Тоді політик сказав, що погрози почастішали.

"Він говорив саме не "чеченці", а "кадирівці", - зазначив Венедиктов. Він також пояснив, що Нємцов не уточнював, які саме погрози йому надходять, оскільки "вважав публічні виступи Кадирова погрозами".

Венедиктов також сказав, що погрози почастішали після висловлювань політика про напад на редакцію Charlie Hebdo. Тоді він порадив Нємцову скористатися послугою охорони, однак опозиціонер сумнівався, що охоронці зможуть його захистити.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...