Він нікому не робив зла: Брат загиблого під Львовом цигана розповів, чим займався його родич

Напад на ромський табір стався приблизно опівночі, коли всі спали.

Рача Пап. Фото:Факти Чоловікові, який загинув під час кривавого погрому циганського табору у Львові, було 24 роки. Він закінчив школу і часто їздив на заробітки за кордон, щоб прогодувати свою численну родину. За допомогою правозахисників вдалося поспілкуватися з братом загиблого - 19-річним Рачею Папом, який також отримав п'ять ножових поранень і в даний час знаходиться в лікарні, зазначають Патріоти України.

"Мій старший брат Давид був хорошим хлопцем, - говорить Рача Пап. - Він нікому не робив зла. Не крав, не продавав наркотики. Ми самі родом із Закарпаття. Там погано з роботою. Давид закінчив школу. Потім почав працювати. В Україні шукав і здавав метал. Час від часу їздив на заробітки за кордон.

В околицях Львова ми з'явилися недавно. Шукали метал, допомагали місцевим жителям на городах. Запитайте кого хочете. Ніхто поганого слова про нас не скаже.

Ми спали, коли на нас напали. Це було приблизно опівночі. Раптово почули крики: "Цигани, ми вас всіх вб'ємо!" І почали бити всіх підряд. Діти, жінки - вони не розбирали. У них в руках були бити, ножі, молотки. Побили вагітну циганку, яка заступилася за свою дитину. Порізали ножем десятирічного хлопчика. Мене чотири рази вдарили ножем в спину і порізали руку. Але найстрашніше, що я бачив, як вбивають мого брата Давида. Його не просто ударили ножем в живіт. Його розпороли. Вставили лезо і потягнули його вгору, щоб вивалилися кишки".

Рача Пап - єдиний з постраждалих ромів, хто залишається в лікарні. Його стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості.

Джерело: Факты

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...