"Він так любив Україну": На Донбасі загинув боєць ООС з Вінниччини

У загиблого залишилися батько, дружина і дві дочки.

Загиблий боєць. Фото:День

29 жовтня ввечері в зоні проведення бойових дій підірвався на розтяжці боєць 59-ї бригади Віталій Онищук, родом з Кам'янки Липовецького району Вінницької області. Обставини смерті з'ясовуються. Офіційні висновки будуть відомі після проведення експертизи, передають Патріоти України.

Як повідомила перший заступник голови Липовецької РДА Ольга Дмитрів, Віталій народився 17 лютого 1976 року. Після закінчення місцевої школи вступив до Зозівського професійно-технічного училища, а потім - у Вінницький національний аграрний університет, де отримав спеціальність економіста. Працював в Липовецькій районній лікарні. Контракт з ЗСУ підписав навесні 2016 року.

«Віталій мав чіткі проукраїнські переконання, брав участь в місцевих виборах, не раз працював в штабах. Був активним учасником Революції Гідності. Вірив, що Україна стане процвітаючою державою, - розповідає Ольга Дмитрів. - Вчора, коли ми прийшли повідомити родині цю жахливу звістку, перші слова його батька були такими: «Але ж він так любив Україну» ... Добрим, відважним і справедливим залишиться Віталій в серцях липівчан".

У загиблого залишилися батько (мати померла навесні цього року), дружина і дві дочки. Старша Настя вчиться на першому курсі біологічного факультету Одеського національного університету імені Мечникова, молодша Анна - в 3-му класі Липовецької школи № 2.

Орієнтовно загиблого в Вінницьку область привезуть завтра, 31 жовтня. Попередньо прощатися будуть 1 листопада. Поховають героя біля матері - так вирішила сім'я.

Джерело: День

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...