Він тримав в руках зброю, доки їх мав: "Я патриот Украины, хоть и русский по национальности. За войной придет победа, и мой родной город освободят", - екс-в'язень Жемчугов

Екс-полонений подякував усім, хто боровся за його визволення, і висловив надію, що його рідне місто також скоро стане вільним.

Дружина зустрічає звільненого Володимира Жемчугова. Фото: прес-служба СБУ.

Звільнений з полону бойовиків на Донбасі Володимир Жемчугов висловив упевненість в тому, що за війною прийде перемога, і його рідне місто Красний Луч звільнять від російських окупантів. Про це він заявив на зустрічі з президентом Петром Порошенко в столичному Науково-практичному центрі профілактичної і клінічної медицини Державного управління справами, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Хочу поблагодарить всех, кто боролся за меня. Я человек, который родом из Донбасса, я русский по национальности, родился и вырос на Донбассе, бывший шахтер, но так сложилось, что я по-другому начал мыслить, чем простые люди на Донбассе, которых на сегодняшний день просто обманули, рассказывая, что тут (в Украине – ред.) фашисты, нацисты", – заявив Жемчугов.

"Так сложилось, я получил хорошее образование и смог разобраться между черным и белым, и я стал на сторону белого, и такие же, как я, патриоты Украины, в оккупации стали на борьбу против этой подлой российской, гнилой оккупации, которая по-гнилому ведет войну против Украины", – додав він.

"В оккупации не побоялись взять в руки оружие и начать бороться с российскими оккупантами и украинскими предателями, которые стали там на сторону российской армии, российского оккупационного режима… Верю, что за войной придет победа, и мой родной город Красный Луч освободят от российских оккупантов, и люди начнут там жить нормально", – зазначив Жемчугов.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...