Хіти тижня. "Коли ми силою почнемо повертати Донбас, сценарій "примусу України до миру" буде повторено, як у Грузії" - Жемчугов розповів про плани Путіна (відео)

За словами колишнього бранця бойовиків, Україна не впорається з Росією військовим шляхом без допомоги НАТО, тому їй залишається сподіватися на економічний шлях.

Володимир Жемчугов. Фото:скрін відео

Росія у разі спроби силового звільнення Донбасу готується повторити "грузинський сценарій" і відкрито ввести війська на схід України. Про це заявив український партизан, колишній бранець "ЛНР" Володимир Жемчугов, передають Патріоти України.

На його думку, сьогодні прискорити звільнення Донбасу може лише економічний тиск на РФ, а не військова сила.

"На сьогодні Росія сидить біля українського кордону в Ростовській і Білгородській області і чекає, коли ми почнемо звільнення. Вони думають, що ми почнемо це робити самі, і накопичують сили, щоб повторити те, що сталося у Грузії в 2008 році. Коли ми силою почнемо повертати, сценарій "примусу України до миру" буде повторено один в один. Увійдуть офіційно - з погонами, з розпізнавальними знаками російські війська", - пояснив український партизан.

Жемчугов зазначив, що Україна не впорається з Росією військовим шляхом без допомоги НАТО, тому їй залишається сподіватися на економічний шлях.

"Ми знаємо, що коли СРСР ввів у 1979 році війська в Афганістан і окупував його, світова спільнота застосувала економічні санкції. Санкції діяли до 1989-90 року, і Радянський Союз розвалився. Ми йдемо за цим сценарієм, і сподіваюся, що нас не зрадить світова спільнота", - сказав він.

"Я провів зустрічі на дуже високому для мене рівні у Євросоюзі. Мені чітко сказали - ми не будемо нищити життя наших солдатів, бо знаємо, що Росія і так розвалиться. 10-15 років Росії ще жити. РФ нічого не виробляє, коли ми перестанемо купувати її нафту і газ, у них почнеться економічна криза. Ми звільнили НДР від радянської окупації без єдиного пострілу, так само буде з Донбасом, Кримом, Придністров'ям", - заявив Жемчугов.

Джерело: Обозреватель

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...