Він у 2014 хотів організувати арешт Яроша і вбити Ківу - радник Авакова розповів про "темне" минуле нардепа Артеменка

За словами самого Ківи Артеменко був агентом, впровадженим в "Правий сектор" для зливу інформації і розвалу організації.

Ілля Ківа. Фото:ua.112.ua

Нардеп Андрій Артеменко, який відомий "геніальною" ідеєю передачі анексованого Криму в оренду Росії, в 2014 році хотів організувати арешт лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша в Росії і замовив вбивство довіреної особи Яроша Іллі Ківи. Про це заявив сам Ілля Ківа, який нині є радником міністра внутрішніх справ в інтерв'ю виданню "ПЛ", передають Патріоти України.

"У 2014 році ми були з Артеменком в одній організації. Він тоді очолював штаб Дмитра Яроша на президентських виборах. Тоді ж він мною був викритий у проросійській політиці. Я однозначно вважав його тоді агентом, впровадженим в "Правий сектор" для зливу інформації і розвалу організації. Я повністю був упевнений, що Артеменко був причетний до відправки Карплюка в Росію. Тільки завдяки щасливому випадку Ярош тоді не поїхав разом з ним. Був би у нас ще один політв'язень в Росії, що, загалом, і було метою Артеменка", - розповів Ківа.

"Як тільки Ярош призначив мене керівником виборчого штабу, я отримав інформацію від ветеранів "крапових беретів", що Артеменко зробив на мене замовлення - на вбивство, на фізичне усунення. Ярошем було прийнято рішення відправити мене в першому складі на фронт. На той момент в правоохоронну систему ніхто не вірив, а розбиратися в такому складному питанні Ярош не хотів, бо вважав, що це зашкодить авторитету організації і йому особисто перед виборами", - додав він.

На думку Ківи, вся діяльність Артеменка в ПС була спрямована на знищення організаціїї.

"Коли я повернувся з фронту, ми знайшли, кому були передані гроші в розмірі $20 тисяч, але Артеменко тоді вже мав депутатську недоторканність. Минуло три роки, але ми спробуємо знову підняти, оживити це питання, зв'язати виконавця і Артеменка як замовника. Тому що це дуже серйозні дії щодо радника міністра. Це тоді я був всього лише довіреною особою Дмитра Яроша", - підкреслив він.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...