Він віддав за нас життя: В Україні назвуть теплохід на честь героїчного прикордонника Ігоря Момота

Загинув український герой 11 липня 2014 року поблизу села Зеленопілля під час підступного ворожого обстрілу

Фото: "Сегодня"

Нещодавно правління Українського Дунайського пароплавства вирішило перейменувати один зі своїх теплоходів на ім’я героя-прикордонника. Після проходження усіх необхідних процедур судно носитиме ім’я генерал-майора "Ігор Момот". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Черкащанин Ігор Момот у 2003-2006 роках очолював Ізмаїльський прикордонний загін. "Його вклад у розвиток міста Ізмаїл є неоціненим. Він користувався повагою не тільки у прикордонному колективі, а й у містян, про що свідчить нещодавнє перейменування вулиці на його честь", – зазначають у відомстві.

Після ускладнення ситуації на сході України, тоді ще полковник, Ігор Момот особисто сформував і очолив мотоманеврену групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. Загинув герой-прикордонник 11 липня 2014 року поблизу села Зеленопілля під час підступного ворожого обстрілу із установок "Град" позицій українських прикордонників.

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв Ігорю Момоту звання генерал-майора. Нагадаємо, пам’ятник генералу Момоту відкрили у Черкасах.

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...

"Моя дружина її майже вкрала": Прикордонник поділився історією порятунку дівчинки з окупації

субота, 11 травень 2024, 14:02

Український прикордонник поділився зворушливою історією дівчинки, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України. За словами прикордонника Дмитра, він на той час був...