Вінниця рулить: В Україні запровадили випуск потужного і дешевого утеплювального матеріалу з макулатури (фото)

Втілювати проект в життя вінницький підприємець розпочав у березні цього року. Аби запустити виробництво на повну, потрібно близько 700 тисяч гривень.

Фото:Вінниця.infoУтеплення будинку дозволяє зменшити витрати на опаленні взимку до 50%. Відповідно – суми у платіжках за комунальні послуги не так «кусаються». Тому все більше українців вирішують вдосконалити свій дім. Але, використовуючи неякісні матеріали, наражають себе на небезпеку, передають Патріоти України.

Руслан Тарадайко з Вінниці розпочав виробництво утеплювача, що не підтримує горіння та розповсюдження вогню і значно поліпшує захист будівлі під час виникнення пожежі, хоча складається з паперу. За словами підприємця, еко-вата давно популярна у країнах Заходу.

Головним інгредієнтом утеплювача є целюлоза. Саме тому цех з виробництва розташували на території великої друкарні по вулиці Чехова.

Втілювати проект в життя Тарадайко розпочав у березні цього року. Аби запустити виробництво на повну, потрібно близько 700 тисяч гривень. Частину коштів чоловік зумів отримати на обласному конкурсі стартапів, який організовувала Вінницька ОДА.

Завдяки реалізації проекту вдалося працевлаштувати чотири людини. В майбутньому, коли послуга матиме більшу популярність, кількість робітників збільшиться. Всі вони вивчили технологію і пройшли навчання.

Утеплення ековатою практикують на приміщеннях власного підприємства. Правда, укладання її має певні особливості. Сьогодні обладнання на підприємстві дозволяє переробити 25-30 тонн даного утеплювача. Вінничанин каже, це небагато, але з часом потужності планують збільшувати.

Щодо ціни, то все залежить від товщини шару, який задуватимуть на поверхню. Підприємець наголошує, це не дорого в порівнянні з іншими утеплювачами і надійніше.

Джерело: Вінниця.info

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....