"Вінжехлопчик": У Чернівцях суд виніс дуже м'який вирок мажору, що п'яним скоїв смертельну ДТП

Суд також вирішив, що заставу в розмірі 200 тис грн, яка раніше була внесена в якості запобіжного заходу, повернуть заставодавцю.
Чернівецький апеляційний суд. Фото: Чернівецький Промінь.

Чернівецький апеляційний суд області скасував попереднє рішення суду й призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі водієві легковика Mercedes, який у травні 2016 року у стані алкогольного сп'яніння збив на смерть 59-річного працівника комунальної фірми на вулиці Героїв Майдану, передають Патріоти України.

Як зазначається у судовому вироку, суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора Чернівецької місцевої прокуратури та замінив однорічний умовний термін покарання на покарання у вигляді одного року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж 3 років. Вирок опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд також вирішив, що заставу в розмірі 200 тис грн, яка раніше була внесена в якості запобіжного заходу, повернуть заставодавцю. Під час засідання суду обвинувачений пояснив, що повертався з дня народження. Їдучи вулицею Героїв Майдану, він відволікся на телефон, а коли підняв очі, побачив перед собою сміттєвоз. Аби уникнути зіткнення, намагався об'їхати його праворуч, але не побачив працівника "Альтфатера" на дорозі, збив його, після чого врізався в електроопору.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...