"Воїн майбутнього": У Києві презентували безпілотний мініБТР "Фантом" (інфографіка, відео)

Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння

Скрін відео

На виставці "Зброя та безпека", яка проходить у Києві, представили безпілотний багатоцільовий тактичний транспортний засіб "Фантом", одну із передових розробок підприємства "Спецтехноекспорт", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

"Фантом" - дистанційно керований мінібронетранспортер. Машина може вести вогонь в будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу - до 20 км. Вона управляється за допомогою захищених каналів або через волоконний кабель.

"Фантом" може доставляти боєкомплекти і вантажі через зони, що знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування. Також ця машина підійде для безпечної та швидкої евакуації поранених з поля бою. Крім того, на "Фантом" можна встановлювати різні види озброєння для здійснення вогневої підтримки, в тому числі протитанковий ракетний комплекс.

Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння. Перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом” відбулась на виставці “Зброя та безпека”, яка стартувала 11 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі у Києві.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...