"Воював як кулеметник і був двічі поранений. Не виключається участь в мародерстві": У Білорусі затримали ймовірного бійця сил АТО

Хлопця звинувачують у розпалюванні ворожнечі та пропагуванні неонацистських ідей.

У білоруському місті Вітебську співробітники правоохоронних органів затримали місцевого жителя, який імовірно брав участь в бойових діях на території України в складі батальйону "Азов". Про це повідомляє прес-служба білоруського МВС, передають Патріоти України.

"У Вітебську співробітниками 7-го управління ГУБОПіК МВС за підтримки бійців ОМОНу затримали 20-річного місцевого жителя, підозрюваного в скоєнні злісного хуліганства щодо малолітніх. У жовтні 2013 року зловмисник разом з футбольними фанатами під загрозою насильства змусив двох 13-річних підлітків відректися від антифашистського руху і продемонструвати нацистське вітання. Весь процес був знятий на відеокамеру і викладений в інтернет", - наголошується в повідомленні.

"В даний час УСК по Вітебській області стосовно затриманого порушило кримінальну справу за ст. 339 КК Білорусі ("Хуліганство"), він поміщений під варту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Крім того, призначені експертизи написів і малюнків фашистської спрямованості, розміщених на тілі підслідного у вигляді татуювань. Результати досліджень ляжуть в основу правової оцінки діянь, які підпадають під ст. 130 КК Білорусі ("Розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі або ворожнечі"), - повідомляють в білоруському МВС.

"За оперативними даними ГУБОПіК МВС, у Вітебську підозрюваний є лідером неформального молодіжного фанатського руху неонацистської спрямованості, який пропагує ультраправі ідеї фашизму. На грудях у нього є татуювання: зліва - абревіатура "88", що означає "Хайль Гітлер", праворуч - герб особливого батальйону СС "Дирлевангер", - йдеться в повідомленні.

"Також ГУБОПіК МВС має інформацію про те, що вітебчанин з 2014 по 2016 роки брав участь в бойових діях на території України в складі батальйону "Азов". Про це свідчать вилучені у нього відповідна військова форма і дві медалі "За доблесну службу" та "За мужність". Імовірно, нагороди білорус отримав за бої під Іловайськом і в селищі Широкино. Також відомо, що вітебчанин воював в якості кулеметника і був двічі поранений. Не виключається його участь в мародерстві і застосуванні насильства над мирним населенням", - відзначають в МВС Білорусі .


Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...