«Володя-Жара» давав жару ворогам України: У мережі розповіли проникливу історію про загиблого бійця АТО

Володимир Андрешків постійно повторював, що його не може вразити куля терориста. На жаль, одного чорного дня це сталося...

Володимир Андрешків. Фото: соцмережі.

У мережі з’явилася історія про 47-річного учасника АТО Володимира Андрешківа (позивний "Жара"), який загинув під час наступу бойовиків на так званій Світлодарській дузі. Про це повідомляє "Високий замок", передають Патріоти України.

Боєць родом із села Бортники Жидачівського району, що на Львівщині. За життя він був справжнім патріотом. Щойно в Україні розпочалися революційні події на Майдані, поїхав туди разом із друзями. "Володя ночував у мене вдома. Разом були на Майдані. У найстрашнішу ніч, із 18 на 19 лютого 2014 року, був серед тієї купки, що залишилася захищати його. Світла людина… Після Революції гідності Володя кудись зник. Ніхто не знав, куди він подівся. А потім з’ясувалося, що з Києва поїхав на схід", – розповів друг Андрешківа.

На фронті Володимир рік захищав Україну у складі першої роти 25-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь". Тримав оборону Дебальцевого, яке розстрілювали російські терористи. Мужність жителя Бортників оцінили медалями "За жертовність та любов до України", "За оборону рідної держави". А цієї осені підписав зі Збройними силами новий контракт. За словами військового побратима Романа, Андрешків не боявся жодної роботи. А його позивне імя має цікаве походження.

"Володя мав позивний "Жара". Колись за його "кавалєрки" популярною була пісня про тополиний пух, і там слово таке було – "жара". Володя любив цю пісню. Коли прийшов на Майдан, сказав: "Кличте мене Жарою". Так і пішло. Він "давав жару" і ворогам, і декому із зарозумілих чиновників. Був прямолінійним. Інколи довелося його стримувати…Не боявся жодної роботи. Під час революції скомандували іти на Грушевського – ішов туди. Наказали іти "в секрет" – пішов. "Секрет" – це такі точки, з яких у випадку наступу на Майдан можна було швидко зупинити "беркутівців", – розповів чоловік.

Чоловік зазначив, що Андрешків постійно повторював, що його не може вразити куля терориста. "Не раз телефонував із фронту: "Романе, я йду на позицію. Якщо накриють мене – то накриють. Але я – "заговорений"… Казав, що його нічого не бере. Мовляв, пройшов Майдан, перебув найстрашніші його дні, 18−20 лютого, пережив Дебальцеве. Думав, страшнішого вже не може бути. Виявилося – може", – розповів військовий.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...